Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο
Υλικά
- 500 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες
- 220 γρ. πλήρες γάλα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 30 ml ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
1. Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων με προσοχή για να μην καεί.
2. Μόλις λιώσει , και ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέστε το γάλα και το ελαιόλαδο μέχρι να μην έχει καθόλου κομματάκια η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί.
3. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί , μέχρι να σταθεί.
4. Την προσθέτετε στο μίγμα της σοκολάτας και τα ομογενοποιείτε ανακατεύοντας απαλά.
5. Σερβίρετε σε ποτηράκια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα.