Ρίγανη

Eνα βότανο βιολογικής καλλιέργειας, πολύτιμο για τη γεύση του. Η ρίγανη είναι ένας φουντωτός θάμνος, με μικρά οβάλ φύλλα και όμορφα μοβ ή άσπρα άνθη που εμφανίζονται από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

H γεύση της είναι αρωματική, ζεστή, ελαφρώς πικρή και όταν είναι καλής ποιότητας, ιδιαίτερα έντονη, καθώς η ελληνική ρίγανη έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αιθέριο έλαιο. Ήταν και συνεχίζει να είναι για τους Έλληνες, κάτι που πάει παντού και ταιριάζει με όλα, προσθέτει γεύση και άρωμα, ενώ έχει και πολλά οφέλη για την υγεία.

Εκτός από την χρήση της στη μαγειρική, συχνά χρησιμοποιείται και ως αφέψημα, που λέγεται ότι είναι εξαιρετικό για το στομάχι και το βήχα.
Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο και βήτα καροτίνη.

Showing the single result