Κρύο τσάι με ginger, δυόσμο και μέλι
Υλικά
- 6 φλ. νερό
- 1/4 φλ. τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και κομματιασμένο
- 60 γρ. τσάι του βουνού (ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλουμε να βγει)
- 1/2 φλ. φύλλα δυόσμου και μερικά ακόμη για το σερβίρισμα
- 1 ½ κουτ. γλυκού μέλι
- 1 λεμόνι, κομμένο στα δύο
Μέθοδος Εκτέλεσης
1. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τα κομμάτια του τζίντζερ. Μόλις πάρουν μια βράση, τα απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τσάι και τα φύλλα μέντας. Καλύπτουμε το σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15 λεπτά.
2. Στραγγίζουμε το τσάι. Προσθέτουμε στο ρόφημα το μέλι και το χυμό του μισού λεμονιού. Το μεταφέρουμε σε μια κανάτα, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.
3. Κόβουμε το υπόλοιπο μισό του λεμονιού σε λεπτές φέτες και, όταν πρόκειται να σερβίρουμε το τσάι, προσθέτουμε 1-2 φέτες σε κάθε ποτήρι, μαζί με παγάκια και μερικά φύλλα δυόσμου.