Παρφέ γιαουρτιού με βρώμη και μέλι
Υλικά
- 6 κούπες (μικρές) βρώμη
- 2 κούπες (μικρές) αμύγδαλα σε φέτες
- 1 κούπα τριμμένη καρύδα
- 1 κούπα ψημένους και αλατισμένους ηλιόσπορους
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο
- 1/2 κούπα λάδι καρύδας λιωμένο
- 1 κούπα μέλι
- Γιαούρτι
- Φράουλες σε φέτες
- Ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
1. Ανακατέψτε τα πρώτα έξι υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Λιώστε το λάδι καρύδας σε ένα μικρό μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων (περίπου 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό). Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε.
3. Περιχύστε το μείγμα βρώμης και ανακατέψτε καλά.
Αδειάστε σε ένα φύλλο λαδόκολλας και απλώστε σε μια ομοιόμορφη στρώση.
4. Ψήνετε στους 180 ᴼ C βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, μετά το ανακατεύετε και το αφήνετε να ψηθεί για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
5. Αφήνετε τη γκρανόλα να κρυώσει.
6. Όταν είναι έτοιμοι να σερβίρετε, τοποθετήστε το γιαούρτι στον πάτο του ποτηριού. Προσθέστε μια στρώση γκρανόλα, μετά ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα, και φράουλες σε φέτες.
7. Επαναλάβετε τη διαδικασία.